Steven Derveaux - 2 Feb 2017

Van klanten krijgen we regelmatig de vraag hoe ze toegang kunnen krijgen tot onze Piazza portal. Maar ook algemeen heerst vaak onduidelijkheid over hoe iemand toegang kan krijgen tot zijn of haar SharePoint-omgeving indien ze een uitnodiging krijgen. Volgend overzichtelijk stappenplan kan duidelijkheid verschaffen.

1. Ontvang uw uitnodiging

Vanuit het e-mailadres no-reply@sharepointonline.com krijgt u de uitnodiging om in te loggen met een Microsoft Account . Dit kan om een work account of een privé account gaan. In deze email klikt u op de oranje link waarin de naam van uw bedrijf of Sharepointomgeving zal staan. In het geval van Aurelium-klanten zal hier "Piazza Portal" staan.

Voorbeeld van zo'n email:

E-mail Piazza Portal

Indien u deze uitnodiging niet ontving, stuurt u best een mailtje naar onze ServiceDesk.

2. Log in op de Microsoftpagina

Nadat u op de link hebt geklikt, komt u op de aanmeldingspagina. Er zijn verschillende scenario's naar gelang van wel account u gebruikt.

Scenario 1: u heeft een Microsoft account

  • Heeft u reeds een Microsoft account, en is het e-mailadres hetzelfde als datgene waarop de uitnodigingsmail is binnengekomen? Gebruik dan simpelweg deze account.
  • Wilt u inloggen met een andere MS account? Stuur de uitnodiging dan terug door naar onze ServiceDesk met daarin uw geprefereerd e-mailadres. Wij sturen een nieuwe uitnodiging naar het opgegeven mailadres. Het proces begint dan gewoon weer bij stap 1.

Scenario 2: u heeft geen Microsoft account

Heeft u nog geen Microsoft account? Dan kunt u zo’n account gratis laten aanmaken op de website van Microsoft. Via deze weg kunt u een Microsoft account aanmaken met een eigen gekozen e-mailadres.

Stuur even dit nieuwe e-mailadres door naar onze ServiceDesk. Dan sturen wij een nieuwe uitnodiging naar het opgegeven emailadres.

Met deze inloggegevens kan u simpelweg aanmelden op de Piazza Portal van Aurelium.