Gert Lambers - 14 mrt 2022

In de cloud hoort gegevensbescherming de hoogste prioriteit te krijgen. Aurelium hanteert dan ook de meest vergaande beveiligingsstrategieën. Onze datacenters in Duitsland en Zweden zijn hyperveilig en ondersteunen elkaar in noodgevallen. Zo zijn uw gegevens altijd dubbel beveiligd en dus optimaal beschermd tegen virtuele aanvallen en tegen overstromingen of brand.

Goed beschermd tegen natuurkrachten

Helaas worden ook onze contreien geconfronteerd met natuurrampen ten gevolge van de klimaatverandering. Zo richtten orkanen, zware regenval en overstromingen recentelijk heel wat schade aan in Duitsland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië, terwijl in Turkije, Griekenland en Italië vaak hittegolven en branden de boosdoeners zijn. Onze datacenters in Duitsland en Zweden bouwden we dan ook bewust buiten de voor natuurkrachten kwetsbare gebieden.

De beste brandbeveiliging

Onze datacenters gebruiken meerlagige brandbeveiligingsconcepten. Ze zorgen ervoor dat alle serverruimtes ten minste 90 minuten brandwerend zijn. Ook zijn ze voorzien van een systeem voor vroegtijdige branddetectie dat werkt met infrarood rookdetectoren en warmtesensoren. De geïnstalleerde brandblussystemen zijn gebaseerd op het blusmiddel Novec 1230 en bieden de hoogste veiligheidsstandaard.
 

Brandbeveiliging

Gewapend tegen stroomstoringen

Ook een stroompanne kan uw bedrijf en uw IT in gevaar brengen. Gelukkig is er in onze datacenters geen risico op downtime of gegevensverlies. Onze centers in Duitsland en Zweden zijn uitgerust met de meest performante noodstroomgeneratoren, die respectievelijk 72 en 24 uur onafhankelijk van elkaar kunnen werken.

Hyperveilige infrastructuur

Ook de gebouwen en de omgeving van onze datacenters voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Beide centers worden beschermd en afgeschermd door vijf verschillende veiligheidszones: de campus, de ingang van het datacentrum, de verbindingsgang, de technische omgeving en tenslotte de serverruimte zelf.

Hoogste veiligheidsnormen

Ons datacenter in Duitsland is gecertificeerd volgens ISO 27001** en DIN EN 50600. Dit betekent dat het voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen en dat de GDPR-richtlijnen worden nageleefd. Zo beschikt u over end-to-end encryptie voor uw gegevens als ze zijn opgeslagen én als ze worden overgedragen. Het datacenter in Zweden wordt momenteel uitgebreid, waarna het eveneens zal voldoen aan de allerhoogste normen en de hoogste veiligheidsklasse toegekend zal krijgen.
 

GDPR

Zuinig met energie

Om ervoor te zorgen dat datacenters ook in de toekomst veilig en betrouwbaar functioneren, is het essentieel dat ze duurzaam en energiezuinig worden gebouwd. Onze datacenters in Duitsland en Zweden werken daarom met 100% hernieuwbare energie. Verder heeft het Duitse datacenter geen extra koeling of airconditioning nodig tot een buitentemperatuur van 27 graden. Het wordt dus meestal volledig gekoeld door de buitenlucht.

Kies zelf ook voor de beste IT-beveiliging

Fysieke beveiligingsconcepten beschermen onze datacenters tegen brand, stroomstoringen en inbraken. Maar als het gaat om de bescherming van gegevens spelen ook uw IT-beveiligingsstrategieën een belangrijke rol. Tegenwoordig werken niet alleen grote bedrijven, maar ook veel kmo's op een flexibele en mobiele manier. Dit betekent dat er steeds meer intelligent geconnecteerde werkplekken worden gecreëerd op de meest uiteenlopende locaties. In deze context is bijvoorbeeld ook een veilige verbinding tussen uw printinfrastructuur en de cloud essentieel.
 

IT-beveiliging

 

Wenst u meer te weten over datacenter security of kunnen we u helpen in uw beslissing om al dan niet voor de cloud te kiezen? Contacteer ons dan snel!

Contacteer ons