Gert Lambers - 18 jun 2018

De laatste weken ontvangen we van heel wat klanten weer meldingen over het Nederlandse bedrijf ‘Domeinnaam Register’, dat eigenaars van een .be-domeinnaam voorstelt om de com- of.eu-variant van deze domeinnaam bij hen te laten registreren. In de email, die vaak refereert aan een niet-bestaand telefonisch contact en wordt ondertekend door een spookpersoon, wordt steeds gemeld dat iemand anders deze (concurrerende) domeinnamen wil registreren. Om er voor te zorgen dat u volgens hen 'geen economische schade lijdt, omwille van deze registratie', bieden ze aan om deze alternatieve domeinnamen voor u in bewaring te nemen en u zo voorrang te geven bij de registratie.

Een volledig fictief verhaal, dat heel sterk ruikt naar fraude en oplichting. Bovendien zijn de mails zeer passief-agressief, waardoor de indruk wordt gewekt dat er zeer snel gehandeld moet worden. Aurelium adviseert ten stelligste om niet in te gaan op dit voorstel. Bent u toch geïnteresseerd in een .com-, .eu- of een andere variant van uw .be-domeinnaam, neem dan contact op met uw eigen registrar of een vertrouwde registrar, maar ga vooral niet over tot betaling van het gevraagde bedrag. U kan ook altijd uw Aurelium-contact aanspreken als u vragen heeft over deze email en de bescherming van uw domeinnaam.

Bent u al wel ingegaan op deze frauduleuze email en heeft u de betaling gedaan, dien dan een klacht in bij Meldpunt België. Momenteel lijken voornamelijk eigenaars van .be-namen het doelwit van deze e-mails te zijn.