16 jul 2021
Yousch Karimi

WiFi is niet meer weg te denken uit ons leven en dat geldt ook voor het bedrijfsleven. We doen voortdurend beroep op draadloos internet om onze taken zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren en samen te kunnen werken. Sterker nog, als gebruiker vinden we het normaal dat we quasi overal kunnen beschikken over een goede en performante internetverbinding.

Helaas is het voor kmo’s niet altijd evident om een veilig en goed functionerend draadloos netwerk te voorzien. Het is zeer vaak een stevige investering en vraagt heel wat tijd en expertise om de goede werking van het WiFi netwerk te monitoren en blijven verzekeren. 

Om kmo’s te helpen bij het voorzien van een veilige en broodnodige WiFi, ontwikkelden we bij Aurelium WaaS of WiFi-as-a-Service. In deze blog vertellen we u graag meer over het belang van een efficiënte en veilige WiFi binnen uw organisatie en lichten we onze WaaS verder toe. Zo ontdekt u onder meer de voordelen van deze nieuwe dienstverlening voor uw kmo. 

Het belang van een goede en zorgeloze WiFi op kantoor

De impact van WiFi op de productiviteit van uw medewerkers is niet te onderschatten. Met een goed functionerende en vlotte draadloze verbindingen kunnen ze immers vanop om het even welk toestel of locatie hun taken naar behoren uitvoeren. Uw werknemers beschikken daardoor steeds over alle nodige informatie en kunnen zelfs efficiënt vanop afstand met elkaar in realtime samenwerken. Vergeet daarbij ook het beveiligingsaspect niet want bestanden en gegevens met elkaar delen over een draadloze verbinding dient steeds veilig te gebeuren.

Daarnaast is een vlotte en veilige WiFi ook noodzakelijk voor klanten, leveranciers of andere externe partijen die op bezoek komen. Via uw WiFi-as-a-Service netwerk, kunnen bezoekers (of uw medewerkers met hun privé toestellen) via een professioneel gastnetwerk op een veilige manier verbinding maken met het internet en zo hun werk via mobiele toestellen blijven opvolgen. Uw klanten zijn tevreden over de extra dienst die u op kantoor aanbiedt wat een positieve impact heeft op uw bedrijfsimago.  

WiFi-as-a-Service of WaaS uitgelegd

Nu, als kmo is het niet altijd vanzelfsprekend om het nodige budget te voorzien voor het opzetten van een goede en veilige WiFi. Daarnaast moet u ook op een hoop zaken letten zoals de gebruiksvriendelijkheid, welke type WiFi, hoe het zo goed mogelijk te beveiligen, enzovoort.

Als professionele IT-partner voor heel wat kmo’s willen we ons dan ook verder inzetten voor een volledige ontzorging van uw WiFi. Wanneer u kiest voor onze WiFi-as-a-Service hoeft u niets anders te doen dan het maandelijkse huurbedrag te betalen. Wij zorgen voor de rest, van onderhoud tot monitoring. De volledige configuratie, het standaard onderhoud en het beheer van de WiFi-omgeving zijn dan ook steeds in de huurprijs inbegrepen. De enige kosten die niet vallen onder de formule is het trekken van de bekabeling en het fysiek monteren. Daarvoor zal, in overleg met u, een aparte offerte opgesteld worden.

WaaS wordt bovendien volledig vanuit de cloud beheerd en sluit daarmee ook aan bij onze bedrijfsfilosofie: ‘cloud als het kan, on-prem als het moet’. Naast een goed functionerende internetverbinding zijn er dus ook geen andere specifieke vereisten nodig.

De voordelen van WiFi-as-a-Service voor uw kmo

WiFi-as-a-Service heeft natuurlijk ook enkele interessante voordelen te bieden. We sommen de belangrijkste even voor u op:

  • Geen investeringskost want het gaat om een huurformule

  • U heeft de mogelijkheid om een huurcontract met ons aan te gaan voor 3, 4 of 5 jaar.

  • Onze WaaS beschikt over een schaalbaarheid die reikt van 1 toestel tot maximaal 25 toestellen, access points en switches samen gerekend. Dit geldt voor zowel indoor als outdoor.

  • Zeer geschikt voor kmo’s die hoofdzakelijk WiFi voor hun connectiviteit willen gebruiken.

  • WiFi-as-a-Service slaat ondertussen ook goed aan voor home offices dus kan ook ingezet worden voor professionele thuisomgevingen.

  • Volledige ontzorging van uw WiFi

  • Toegang tot expertise en de laatste nieuwe mogelijkheden
     

Bent u nieuwsgierig naar wat deze huurformule voor een zorgeloze WiFi kan betekenen voor uw kmo? Of wenst u er meteen mee van start te gaan? Neem dan snel contact op met ons! Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw bedrijf en nemen we met plezier de zorg voor een efficiënte en veilige Wifi van u over. 

Neem contact op