Gert Lambers - 14 nov 2023

Kort door de bocht is Microsoft Teams de opvolger van Skype. U kunt ermee chatten en videobellen. Maar Teams is naast nieuwer ook slimmer, makkelijker en veelzijdiger. Hoe kan Microsoft Teams u helpen om efficiënter samen te werken en dus vlotter uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken?

Microsoft Teams is een standaardonderdeel van Microsoft 365, ontworpen om samenwerking en communicatie in bedrijven efficiënter te maken. Wie een Microsoft 365-licentie heeft, kan er dus meteen mee aan de slag. Teams op uw mobiel downloaden kan natuurlijk ook. Inloggen op de mobiele app kan simpelweg met uw Microsoft 365-account. Overleggen met uw collega’s is zowel via tekst, audio als video kinderspel in Teams. Voor vergaderingen, presentaties of andere live-interactie is vooral videobellen erg handig.

Groepen en kanalen aanmaken

Om de communicatie in Teams overzichtelijk te houden, kunt u verschillende groepen en kanalen aanmaken. Een groep in Teams brengt collega’s samen rond eenzelfde thema. Vervolgens kunt u een groep onderverdelen in diverse kanalen rond specifieke onderwerpen of projecten waaraan groepsleden werken. In elk kanaal kunt u berichten uitwisselen, bestanden delen en videobellen. U kunt aan groepen of kanalen ook externen toevoegen, zoals partners en klanten.

Bestanden delen

Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft Teams is de mogelijkheid om bestanden te delen en op die manier samen te werken. Als u een bestand in een kanaal dropt, kunnen alle teamleden die u toegang verleent het bestand bekijken, bewerken en indien gewenst erop reageren. Dit betekent dat u niet langer e-mails met bijlagen hoeft te versturen. U hoeft zich eveneens geen zorgen meer te maken over versiebeheer: iedereen krijgt altijd de meest recente versie van het bestand te zien.

U kunt in Teams ook andere Microsoft-programma's gebruiken, zoals Word, Excel en PowerPoint. Omdat alle bestanden en programma’s tot hetzelfde platform behoren, is samenwerken aan projecten erg makkelijk.

Hoger niveau

Met Microsoft Teams kunt u de productiviteit van uw organisatie aanzienlijk verhogen. Al wie ermee vertrouwd is kan simpelweg veel efficiënter samenwerken. Door uw medewerkers de mogelijkheden van Teams bij te brengen tilt u de manier waarop uw organisatie werkt integraal naar een hoger niveau.

Bent u klaar om Microsoft Teams in uw bedrijf te implementeren? Ontdek dan alles over onze Starten met Microsoft Teams-opleiding!

Ontdek onze Microsoft Teams-opleiding