We produceren, verwerken en bewaren dagelijks onvoorstelbare hoeveelheden data. Een efficiënt dataopslagsysteem is dus primordiaal voor elke onderneming om deze exponentiële datagroei de baas te kunnen blijven. Want wat is een onderneming tegenwoordig nog zonder data?

Een storagesysteem kiezen

Tijdens uw zoektocht naar een geschikt opslagsysteem zult u al gauw om de oren geslagen worden met termen als SSD, SAS, IOPS en SAN.  Als daar dan nog eens keuzes als Full Flash, Hybrid, tiering, cloud storage, deduplicatie en compressie bij komen, zult u begrijpen dat een storagesysteem kiezen lang niet zo eenvoudig is.

Strategische storage gaat veel verder dan het louter bepalen van de nodige beschikbare capaciteit:

  • Hoeveel data wil u bewaren?
  • Hoe lang wil u deze data bijhouden?
  • Moeten alle data even snel raadpleegbaar zijn?
  • Moeten uw data ook beschikbaar zijn bij uitval van een storagesysteem?
  • Wat moet er gebeuren in geval van dataverlies?
  • Hoe en hoe snel wilt u kunnen herstellen van een dataverlies?

Een opslagsysteem moet ook snel, performant, schaalbaar en veilig zijn. Slecht werkende opslagsystemen kunnen immers grote gevolgen hebben voor uw bedrijfscontinuïteit, gaande van een daling in de productiviteit, tot nodeloos hoge kosten of zelfs het verlies van kostbare data.

Een doordachte keuze maken

Het is dus van groot belang doordachte keuzes te maken. Daarom start de Aurelium expert met een grondige analyse van uw noden, om vervolgens samen een snelle, performante, veilige en schaalbare oplossing te kiezen, die past bij uw organisatie.

Daarbij houden we steeds het midden tussen budget en noden, zonder compromissen te maken naar de toekomst toe. Door gerichte vragen te stellen, zorgen we ervoor dat een adequate back-upoplossing mee voorzien wordt, die toelaat om binnen de vooropgestelde tijdslimiet een herstel of noodstart mogelijk te maken.

Contact opnemen