23 feb 2021
Marco Cicarelli

De voorbije maanden heeft Microsoft weer heel wat geïnvesteerd in het optimaliseren en uitbreiden van de verschillende Office 365 of O365 apps. Om u op de hoogte te houden van deze nieuwigheden, beschrijven we in deze blog de voornaamste feature updates en nieuwe functionaliteiten. Zo kan u er meteen mee aan de slag en kan u uw bedrijfswerking verbeteren waar nodig, zeker in een tijd waar telewerk centraal staat en voor heel wat bedrijven een ware uitdaging is.

Microsoft Teams: nieuwe features

Microsoft maakte heel wat tijd vrij om Teamsfunctionaliteiten te verbeteren en uit te breiden. We sommen graag enkele vernieuwingen voor u op.

Hard mute

Met deze nieuwe feature van O365 kan u als organisator van een vergadering in Teams de microfoonbediening uitschakelen voor alle deelnemers van de vergadering. Dit kan handig zijn voor afstandsonderwijs of tijdens officiële vergaderingen waarbij organisatoren meer controle willen over wie het dempen van hun microfoon kan opheffen en wanneer.

Spotlight support

Microsoft Teams ondersteunt nu de Spotlightfunctie tijdens vergaderingen, waardoor u als organisator of presentator een beeld kan selecteren als spotlight voor alle aanwezigen. Eenmaal geselecteerd, zal de persoon die in de spotlight staat de hoofdvideo zijn die aan alle deelnemers wordt getoond. Hiermee bent u zeker dat iedereen zich op de persoon in kwestie focust. 

Geoptimaliseerd bestanden delen

Uw werknemers delen bestanden met elkaar en werken naadloos samen aan inhoud vanuit Microsoft Teams. Nu kunnen ze ook deelbare links maken voor elk bestand dat opgeslagen is in Teams en rechtstreeks de juiste machtigingen instellen. Bovendien kunnen ze ook machtigingen instellen voor bestanden die opgeslagen zijn in SharePoint of OneDrive tijdens het opmaken van een privéchat of het starten van een kanaalgesprek.

Gebruik van polls, checklists en surveys in meetings

Door de functie Polls kan u een Teamsvergadering boeiender en productiever maken. Als organisator of presentator van een vergadering kan u voor, tijdens en na vergaderingen polls voorbereiden, starten en evalueren.

Polls, checklists en surveys zijn overigens handige functionaliteiten om op een eenvoudige manier informatie te verzamelen, sneller beslissingen te maken, bedrijfsprocessen te verbeteren en bepaalde taken of projecten gestructureerd te houden.

Oproepen samenvoegen

Terwijl u in Teams in gesprek bent, wilt u misschien nog een expert toevoegen om aan het gesprek deel te nemen. Dit kan nu met de functie “Call merge” in teams. U kan uw oproepen samenvoegen door eenvoudigweg de knop "…" te kiezen in de oproepbediening en vervolgens "oproepen samenvoegen" te selecteren. Een handige nieuwigheid in Office 365!

Melding van einde vergadering

Microsoft ontwikkelde voor Teams een nuttige functie die de deelnemers van een vergadering op de hoogte brengt wanneer er nog slechts vijf minuten resteren in de geplande vergadertijd. De melding verschijnt 10 seconden op het scherm en verdwijnt vanzelf weer, maar het gesprek zal niet automatisch beëindigd worden. Dit helpt uw werknemers om op schema te blijven en af te ronden als dat nodig is, zonder onbedoeld te laat te komen voor een volgende meeting. De melding wordt geactiveerd voor alle geplande privé- en kanaalvergaderingen.

Microsoft Teams - Melding van einde vergadering
 

Tot slot geven we u graag mee dat begin maart het tweede deel van Microsoft Ignite plaatsvindt, virtueel natuurlijk. Microsoft was genoodzaakt om de 2020 editie in twee delen te splitsen wegens de huidige gezondheidssituatie. Na het evenement weten we weer wat nieuws vanop het Microsoftfront en delen we graag meer nieuwigheden van Office 365.

Download het gratis "Teams in uw KMO" eBook.