Marco Cicarelli - 18 jun 2021

Naar goede gewoonte ontwikkelde Microsoft de afgelopen maanden weer enkele nieuwe features binnen Office 365 voor tools als Teams, Word, Excel en PowerPoint. Om ervoor te zorgen dat u helemaal mee bent met deze nieuwe functionaliteiten en u er zo snel mogelijk mee aan de slag kan, geven we graag een overzicht van deze recente feature updates.

Het zal u overigens ook niet verbazen dat het zwaartepunt van deze features nog steeds ligt op efficiënt samenwerken en Microsoft Teams. Thuiswerken neemt nog steeds de bovenhand, we kunnen deze handige functionaliteiten dan ook goed gebruiken om samen het beste resultaat neer te zetten.

Microsoft Teams 

  • Eenvoudiger uw scherm, presentatie of Whiteboard delen in Teams-meetings 

Wenst u een specifiek scherm, venster, PowerPointpresentatie of Microsoft Whiteboard te delen in Teams? Dat is nu op een eenvoudigere manier mogelijk met de herwerkte deelfunctie. Deze maakt het een stuk minder complex om de juiste inhoud te vinden wanneer u deze nodig heeft en wil delen. Ook het delen van audiofragmenten is nu duidelijker zichtbaar in Teams.

  • Beheer wie de camera kan aanzetten tijdens een vergadering 

Bent u de organisator van een Teams-vergadering of presentatie en wil u ervoor zorgen dat deelnemers hun camera niet kunnen opzetten? Dan zijn er nu twee manieren om dit te voorkomen: schakel vóór de vergadering in ‘Vergaderingsopties’ de optie ‘Camera toestaan ​​voor deelnemers’ uit en selecteer vervolgens Opslaan. Tijdens de vergadering kan dit ook nog ingesteld worden door zowel de organisator als de presentatoren. Het enige dat u hoeft te doen is tijdens de meeting de 3 puntjes aan te klikken naast ‘Deelnemers’ en vervolgens ‘Camera uitschakelen voor aanwezigen’ aan te duiden.

  • Stel een out of office in voor Teams

Heeft u een weekje verlof of wenst u in alle rust een middagje offline te werken? Dan kan u vanaf nu uw afwezigheidsstatus en automatische antwoorden instellen via de desktop- of webapp van Teams. Dat kan u doen op 2 manieren: selecteer uw profielfoto en vervolgens Statusbericht instellen > Planning niet aanwezig of ga naar Instellingen > Algemeen > Niet aanwezig en selecteer Plannen. U kan net als in Outlook uw automatische antwoord personaliseren en kiezen hoelang het ingesteld blijft. 

Word 

Ook voor Word ontwikkelde Microsoft een nieuwe interessante feature, namelijk: betere samenwerking met ‘modern comments’. De nieuwe functionaliteit in Word vormt de basis voor een betere samenwerking in uw team en maakt het mogelijk om @mentions te gebruiken. ‘Modern comments’ stroomlijnt het gebruik van opmerkingen over de verschillende Word-platforms en andere Office-apps heen. Dit omvat onder meer Word, Excel en PowerPoint. Bovendien verhoogt deze feature de efficiënte en productiviteit van uw medewerkers.

Excel 

Tot slot nog enkele nieuwigheden in Excel die Microsoft uitrolde:

  • Linked data types 

Nieuwe gekoppelde gegevenstypen brengen u feiten en gegevens over honderden onderwerpen om u te helpen uw doelen rechtstreeks in Excel te bereiken.

Gegevens over honderden onderwerpen zoals steden, voedsel, dieren en meer, verzameld in Excel. Met ‘linked data types’ krijgt u toegang tot een vertrouwde database boordevol feiten en data, sjablonen en veel meer.

  • Een nieuwe manier naar de Accessibility tools 

In de meest recente Excel-update is de tab Accessibility in het lint toegevoegd en bevat alle tools die u nodig heeft om toegankelijke content te maken op één gecentraliseerde plek. Deze nieuwe feature is momenteel al actief voor de desktopversie 16.0.14026.20246. Ziet u deze tab nog niet, dan is het nog even wachten tot het beschikbaar is voor uw versie.
 

Heeft u interesse in de uitgebreide toolbox van Office 365, maar weet u niet goed hoe te starten? Vraag dan nu een Aurelium Cloud Explore Traject aan. Na een grondige analyse van onze gecertificeerde experts, krijgt u een overzicht van uw bestaande mailinfrastructuur, komt u te weten hoe het gesteld is met uw huidige manier van samenwerken en kan u onder meer gebruik maken van hun aanbevelingen.

Is uw KMO klaar voor de cloud? Vraag uw Cloud Explore traject aan!