15 feb 2022
Gert Lambers

Cloud computing wordt steeds dominanter in ons professionele leven, en het vele thuiswerken heeft deze evolutie nog versneld. Ondanks de talrijke voordelen van de cloud durven sommige organisaties echter nog niet all the way gaan. Zo is cloud printing nog relatief onbemind, terwijl het toch veel voordelen biedt. In deze blog verlossen we u van uw eventuele drempelvrees omtrent cloud printing.

Wat is cloud printing?

Dankzij cloud printing drukt u al uw documenten en files overal en met elk apparaat af zonder print drivers. Uw werknemers hoeven ook geen verbinding te maken met printerspecifieke servers. Het enige dat u nodig hebt is een stabiele internetverbinding. Het belangrijkste voordeel van cloud printing is dus de algemene mobiliteit. Of u nu thuis, op kantoor of onderweg bent: u kunt altijd en overal eenvoudig printen. Verder verlost cloud printing uw IT-team van het complexe beheer van de printinfrastructuur. Samengevat: cloud printing staat voor meer vrijheid en minder werkdruk.

Is printen überhaupt nog nodig?

Jazeker. Hoewel we voornamelijk op een scherm werken, zijn er heel wat redenen waarom werknemers nog steeds bestanden willen afdrukken. Denk maar aan juridische of financiële documenten, persoonlijke notities of belangrijke informatie die de overheid naar de bevolking verstuurt.
 

Printing documents

Minder druk op uw IT-afdeling

Uw IT-afdeling weet wellicht wat doen: de technologie verandert razendsnel, innovaties moeten worden geïmplementeerd, databeveiliging vraagt heel wat extra aandacht en de toename aan thuiswerk moet in goede banen geleid worden. Kortom, IT-afdelingen raken vaak overbelast, maar ook daar biedt cloud printing soelaas. Het online aansturen van printers geeft u een handig overzicht van het lokale netwerk. Het beheer van updates bij wijzigingen in het platform wordt zo een stuk eenvoudiger. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van printereigenschappen of het bijwerken en upgraden van servers als er nieuwe beveiligingspatches uitkomen.

Kostenbesparend

Cloud printing levert enorme besparingen op omdat bedrijven niet hoeven te investeren in printservers en een printinfrastructuur. Bovendien werkt cloud printing vaak op basis van een abonnement, wat gepaard gaat met een helder overzicht van wat er geprint wordt. Zo kunt u uw printkosten nauwkeuriger voorspellen en uw middelen beter beheren.

Veilig en legaal

Wereldwijd maken bedrijven zich zorgen over beveiligingsinbreuken via printers. Cloud printing biedt ook hier een oplossing. Een goede IT-partner garandeert u twee datacenters: een hoofddatacenter en een back-updatacenter, voor in geval van nood. Met de juiste printoplossing in de cloud bent u meteen ook zeker dat uw datacenter ISO 27001-gecertificeerd is en dus voldoet aan een reeks hoge vereisten met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast beschikt u over end-to-end-codering voor al uw data, zowel in rust als in transit.
 

backup

Makkelijk schaalbaar

Zeker in disruptieve, pandemische en andere onzekere tijden zorgt de schaalbaarheid van cloud printing voor veel flexibiliteit. U kunt uw printresources immers verhogen of verlagen wanneer u dat wenst, zonder dat u printservers hoeft te upgraden. Bovendien is uw contract normaal gezien flexibel genoeg om mee te evolueren met uw veranderende behoeften: misschien heeft u plots meer of minder opslagruimte nodig, of moet u nieuwe gebruikerslicenties aanvragen voor extra werknemers?

Altijd up-to-date

Printen vanuit de cloud staat ook voor automatische updates van software en servers, zonder dat uw IT-team er tijd voor moet maken. De wetenschap dat u altijd geniet van de nieuwste technologie zonder ruimte voor menselijke fouten schept bovendien gemoedsrust.

Eenvoudige overstap

Met de juiste IT-partner verloopt de overstap naar cloud printing erg makkelijk en zonder verlies van werkuren of verstoring van uw werknemers. Er is immers geen infrastructuurinstallatie vereist, u installeert enkel software.
 

cloud

Gebruiksvriendelijk

Met de juiste partner voor cloud printing schrijft u een succesverhaal zonder dat uw werknemers de verandering als vervelend ervaren. Een heldere migratie zorgt ervoor dat u al uw medewerkers meteen mee aan boord krijgt.

 

Wenst u meer te weten over cloud printing of kunnen we u helpen om ermee aan de slag te gaan? Neem dan gerust contact met ons op!