23 feb 2018
Gert Lambers

Onder invloed van Cloud-technologie, digitale communicatie en gewijzigde organisatie-modellen in bedrijven (vooral onder invloed van fenomenen als het Nieuwe Werken) zoeken heel wat bedrijven vandaag naar een aangepast IT Servicemodel. U kon er al wat meer over lezen in onze blogpost “De nieuwe Service-behoeften in cloud-tijden", maar we informeren u ook graag over het feit dat Aurelium vandaag al een aanbod heeft dat een perfect antwoord biedt op deze behoeften. We overlopen even de belangrijkste kenmerken.

Diversiteit in kennis en expertise

We bieden vanzelfsprekend de meer “traditionele” profielen als ervaren system engineers en helpdeskmedewerkers en zorgen op die manier voor technische ondersteuning. Maar daarnaast  biedt Aurelium ook ICT Coaches.  Zo helpen we gebruikers in hun dagelijks gebruik van IT.  Ook als ze niet op kantoor zijn.  Onze Shared IT Managers voorzien bedrijven van strategisch inzicht en coördineren de dagelijkse werking van uw IT-omgeving. En onze Sharepoint-specialisten zetten u op weg naar toegankelijke data met een meerwaarde. Door onze flexibele IT-on-Demand urenpakketten kan u deze profielen volgens uw specifieke noden inzetten. Zodat u gewoon gebruikt wat u nodig heeft. Dat noemen wij dus efficiënt.

Ondersteuning op de vloer

In 2017 hebben wij enkele proefprojecten laten lopen waarbij we een Aurelium-medewerker met een basis technische kennis én met knowhow op vlak van Office en veelgebruikte toepassingen en apps enkele dagen per week op de vloer bij KMO’s plaatsten. Zo’n medewerker vertrekt vanuit een servicegerichte insteek en wordt ondersteund door een Shared ICT Manager die organiseert en stuurt.  Bovendien is er een direct escalatie-pad naar onze eigen ServiceDesk en, indien nodig naar onze System Engineers in het veld. Op die manier slagen we erin om nagenoeg elke vraag en probleem binnen hele korte termijnen op te lossen.  En we genereren een hele grote tevredenheid bij de IT-gebruikers bij onze klant. We hebben deze profielen First line Support On site (FSO) gedoopt en vanaf begin 2018 hebben wij dit opgenomen in ons standaard dienstenaanbod. Een FSO wordt geplaatst aan een dagtarief dat heel wat gunstiger is dan een klassiek engineering-profiel.  Terwijl de aanwezigheid van een FSO de behoefte aan uren van een System Engineer met een belangrijke factor reduceert.

Een geweldige en goed georganiseerde ServiceDesk

Veruit de meeste problemen en vragen omtrent een hybride IT-infrastructuur of omtrent een Cloud-gebaseerde omgeving kunnen vanop afstand worden aangepakt. Dat gaat snel, dat gaat zonder storende aanwezigheid ter plaatse en dat gaat ook heel doelgericht, want op onze ServiceDesk zit heel wat diverse expertise samen zodat het adagio “velen weten meer dan één” hier zeker geldt. Aurelium heeft de volledige werking van haar ServiceDesk begin 2017 gereorganiseerd. Om sneller te antwoorden én met als ambitie om “First Time Right” -werk af te leveren. Aan de spectaculair gestegen tevredenheid van onze ServiceDesk-klanten te zien, is dit een geslaagde oefening geweest. En ook opvallend: wie als klant vaker beroep doet op onze ServiceDesk ziet zijn gemiddelde IT-kost dalen. Logisch, want ServiceDesk-werk wordt nu eenmaal in minder tijd afgehandeld dan een tussenkomst ter plaatse.

Al deze evoluties zijn gericht op het terugdringen van de IT-support kost, op het verhogen van het comfort en de tevredenheid van gebruikers en op het mogelijk maken van een digitalisering van bedrijfsprocessen bij onze klanten.
 

Het zijn niet voor niets de 3 belangrijke noden van een KMO vandaag. Praat er met ons over: wij hebben voor u het juiste antwoord.