Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een Office 365-applicatie, gebaseerd op communicatie via chat, met als doel het samenwerken in teamverband te vergemakkelijken en verbeteren. Deze hub helpt uw team een duidelijk overzicht te bewaren over verschillende projecten door alle gedeelde informatie te verzamelen op één plek. Zo beschikt iedereen steeds over dezelfde informatie.

Waarom Microsoft Teams gebruiken?

Vaak verloopt communicatie over projecten via eindeloze e-mail threads en raken medewerkers het overzicht kwijt. Microsoft Teams biedt hier een goede oplossing voor, door alle gesprekken (chat, telefoongesprekken, videoconferenties) met de daarbij horende bestanden te verzamelen in één overzichtelijke hub die onderverdeeld kan worden in specifieke teams en kanalen.

Wat Microsoft Teams onderscheidt van andere gelijkaardige applicaties zoals Slack is dat Teams volledig geïntegreerd is met Office 365. Dit wil zeggen dat u het platform perfect kan combineren met andere Microsoft toepassingen. Sterker nog, wanneer u in Teams werkt kan u binnen het platform zelf Office 365 apps openen, u hoeft dus niet steeds te schakelen tussen het Teams-platform en bijvoorbeeld Word, Excel of OneNote. U opent de apps werkelijk binnenin Microsoft Teams. Zo kan u makkelijk opmerkingen over een document toevoegen wanneer u het deelt met uw teamgenoten.

Microsoft Teams laat u ook toe om te connecteren van om het even welke locatie. Dit samenwerkingsplatform kan u zowel op uw desktop gebruiken alsook via de mobiele app. De desktopversie kan u eenvoudig downloaden via het Office 365 portaal, de mobiele app kan u vinden in de app store.

Waarvoor kan u Microsoft Teams gebruiken?

  • Stroomlijnen van communicatie
    Met Microsoft Teams kunnen medewerkers met elkaar communiceren aan de hand van een chat. De gesprekken worden getoond in een thread zodat eerdere berichten steeds geraadpleegd kunnen worden. Dat maakt het ook eenvoudiger om specifieke zaken opnieuw op te zoeken. Geen enkel stukje informatie gaat verloren in tegenstelling tot communicatie via e-mail.

  • Efficiënter samenwerken
    Deze hub bevat alle componenten om samenwerken binnen teams efficiënter en effectiever te laten verlopen. U kan binnen de app verschillende kanalen en teams aanmaken voor specifieke projecten die u helemaal kan aanpassen aan de noden van het project. In de Teams app kan er samengewerkt worden aan documenten en kunnen er meetings gehouden worden. Vanuit de app kan u rechtstreeks een vergadering inplannen en de betrokken collega’s uitnodigen.

  • Bestanden delen binnen een team door integratie met Office 365 apps
    Één van de grootste troeven van deze applicatie is dat het volledig geïntegreerd is in Office 365 en dat u er apps zoals Word, Excel en PowerPoint aan kan toevoegen. Op die manier kunnen medewerkers hun bestanden in Teams uploaden, met elkaar delen en er samen in werken.

Microsoft Teams gebruiken in uw KMO?

Wil u weten of Microsoft Teams ook de samenwerking binnen uw KMO kan verbeteren? Schrijf u dan nu in voor de gratis infosessie ‘Microsoft Teams in de praktijk’. Onze consultants delen met plezier hun bevindingen om u een goed beeld te geven van wat Microsoft Teams voor uw bedrijf zou kunnen betekenen.

Volg een informatieve sessie over Microsoft Teams