Wat is SharePoint?

SharePoint is een veilig Microsoft platform voor het opslaan, delen, organiseren en gebruiken van informatie vanop laptop, tablet en smartphone.

Door gebruik te maken van SharePoint kan de samenwerking binnen een bedrijf gestimuleerd en geoptimaliseerd worden alsook arbeidsintensieve bedrijfsprocessen ondersteund worden.

Het platform is zowel beschikbaar in een onlineversie (een Cloud service gehost door Microsoft) als een on-premise versie. Wanneer u kiest voor SharePoint on-premise installeert u het platform op uw eigen server. Het grote voordeel van de onlineversie van SharePoint is natuurlijk dat het automatisch voor back-ups en de nodige veiligheid zorgt. Bij de on-premise versie bent u hiervoor afhankelijk van uw eigen IT-team of u kan beroep doen op Aurelium.

Waarvoor kan u SharePoint gebruiken?

SharePoint verbetert de workflow van uw bedrijf op verschillende vlakken:

 • Efficiënter samenwerken
  Met SharePoint kunnen uw medewerkers op een georganiseerde en gestructureerde manier samenwerken aan hetzelfde document. Door het geïntegreerde rechtensysteem behoudt u de controle over wie welk bestand kan raadplegen en bewerken. Met de optie versiebeheer kan u ook nagaan wie welke aanpassingen maakte en kan u een oudere versie van het document opnieuw opvragen of terugzetten. U kan SharePoint ook uitbreiden om gebruik te kunnen maken van gedeelde agenda’s, contactgegevens, ingestelde workflows en meldingen via e-mail of RSS, zodat uw werknemers op een efficiënte manier in teamverband aan tal van projecten kunnen samenwerken.

 • Informatie bewaren, organiseren en delen
  In SharePoint kan u op een eenvoudige manier informatie centraliseren en delen met uw medewerkers en externe partners. De informatie kan u in verschillende niveaus delen of net afschermen aan de hand van een specifieke autorisatie. Om alle gegevens en informatie zo gestructureerd mogelijk te bundelen per project en afdeling, kan u ook gebruik maken van specifieke lijsten en bibliotheken.

 • Informatie zoeken en ontdekken
  Iedereen binnen uw bedrijf kan informatie en documenten raadplegen waartoe hij/zij toegang heeft. Aan de hand van filters en weergaveopties kan dan de juiste informatie gevonden worden. Daarnaast beschikt SharePoint ook over een efficiënte zoekmachine die door het invoegen van keywords, metadata of inhoud van bestanden de geschikte zoekresultaten toont.

 • Bedrijfsprocessen automatiseren en koppelen
  Binnen elk bedrijf moet er een hoop administratie verwerkt worden. Het gaat om repetitieve taken die veel tijd kosten. Met SharePoint kan u het platform ontwikkelen om verschillende bedrijfsprocessen te optimaliseren zoals het goedkeuren van vakantieaanvragen, onkostennota’s, het opvolgen van ziektemeldingen en klachten, etc.

Waarom SharePoint gebruiken?

Bovenstaand overzicht geeft u al een duidelijk antwoord op deze vraag. SharePoint zorgt ervoor dat alle gegevens en informatie binnen uw bedrijf op een gestructureerde manier bewaard, gedeeld, geraadpleegd en aangepast kunnen worden. Het platform zorgt er eveneens voor dat uw medewerkers zo efficiënt mogelijk kunnen samenwerken en specifieke bedrijfsprocessen sneller en slimmer kunnen uitvoeren. Op die manier bespaart SharePoint uw bedrijf heel wat tijd en moeite.

SharePoint gebruiken voor uw KMO?

Aurelium ontwikkelde een gebruiksklaar SharePoint-platform voor KMO’s. Met deze versie vereenvoudigt en beveiligt u de communicatie, data-en documentenbeheer en samenwerking binnen uw KMO.

Volg een gratis SharePoint sessie