Hoe kwetsbaar is uw onderneming? Vroeger volstond het misschien nog om dikke muren en alarmsystemen te plaatsen om uw bedrijf te beschermen. In tijden waar zelfs de meest kritische bedrijfsinformatie digitaal circuleert en hacks, virussen en gegevensdiefstal schering en inslag geworden zijn, is er meer nodig om uw bedrijfsnetwerk en -computers te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.  

Wat doet een firewall?

Een firewall is eigenlijk de poortwachter die uw netwerk beschermt tegen ongewenste aanvallen van buitenaf. Zijn ultieme doel bestaat erin alle verkeer dat uw netwerk schade zou kunnen berokkenen, te blokkeren. Hij screent alle binnenkomende en uitgaande gegevenspakketjes om ervoor te zorgen dat kwaadaardige gegevens niet op uw netwerk geraken. 

De firewall regelt als het ware het verkeer tussen het interne netwerk en het internet, en bepaalt welke gegevenspakketjes al dan niet doorgelaten worden. Een firewall is dus een onmisbare schakel bij het beveiligen van uw IT-infrastructuur. Maar welke firewall heeft u nodig?

De juiste firewall kiezen

Next Generation Firewall

De meeste professionele firewalls zijn 'Next Generation' firewalls. Een Next Generation firewall beveiligt op applicatieniveau. Hij analyseert de applicaties die over het netwerk gaan, het gedrag van de gebruiker en de risico's die ermee gepaard gaan.

Volgens de ingestelde filters zal het Intrusion Prevention System verdacht verkeer of een mogelijke aanval herkennen en de toegang tot het netwerk onmiddellijk afsluiten.

Unified Threat Management Firewall

Een Unified Threat Management firewall gaat nog een stapje verder.  Een UTM Firewall is een multifunctioneel netwerkbeveiligingsapparaat. Zo'n firewall is in staat om  zowel anti-virus, anti-spyware, anti-spam, content filtering en Intrusion Prevention gelijktijdig toe te passen, zodat de veiligheid van het netwerk optimaal gewaarborgd blijft.

Sandboxing

Sinds de recente opmars van de gevreesde cryptolocker-virussen bieden de meeste fabrikanten ook een Sandboxing-optie aan. Verdachte bestanden worden dan eerst naar een afgesloten cloudomgeving (sandbox) van de firewallfabrikant gestuurd, waar ze grondig getest worden. Enkel de 'veilige' bestanden worden doorgestuurd naar de bestemmeling. Deze optie heet Advanced Threat Protection of Advanced Persistent Threats Blocker.

Een krachtige firewall voor uw onderneming?

Een firewall is dus een essentieel onderdeel van uw beveiliging. Jaarlijks worden de engineers van Aurelium getraind op vlak van firewalls en beveiliging, zodat ze u steeds het beste advies kunnen geven. Maak vrijblijvend een afspraak om te bekijken welke firewall het beste bij uw organisatie past. 

Contact opnemen