Gert Lambers - 10 mrt 2023

De dagen van Yammer zijn geteld. De functionaliteiten van de vertrouwde interne bedrijfscommunicatietool integreren in opvolger Microsoft Viva Engage, die er een aantal nieuwe features aan toevoegt. Wat verandert er precies?

Yammer is een sociaal netwerk voor bedrijven dat deel uitmaakt van Microsoft 365. Het helpt medewerkers al meer dan twintig jaar met elkaar te communiceren, kennis te delen en betrokken te blijven bij hun organisatie. Viva Engage neemt de fakkel over: u bouwt er communities binnen uw organisatie mee, het management kan zijn betrokkenheid ermee tonen en uw collega’s krijgen een nieuw platform om kennis op te delen.

Met de rebranding/upgrade wil Microsoft een volwaardig intern sociaal netwerk aanbieden dat zich als professioneel communicatiekanaal duidelijk onderscheidt van private kanalen als WhatsApp. De naamsverandering reflecteert ook Microsoft’s missie om medewerkers te helpen om zich meer verbonden, sterker ondersteund en nauwer betrokken te voelen bij hun werk. Toegang krijgen tot relevante informatie, feedback geven en ontvangen, uw stem laten horen én van elkaar leren: met Viva Engage kan het allemaal!

In de loop van 2023 rolt Microsoft de Viva Engage-branding uit en worden de nieuwe features geïmplementeerd. De storyline verandert en stories zoals op Facebook of Instagram doen hun intrede. Alle nieuwigheden maken hun opwachting in zowel de web-, desktop- als mobiele apps.

Voordelen van Viva Engage

  • Communiceer makkelijk met leiders, collega’s en communities in Microsoft Teams
  • Ontvang meldingen in uw Teams-activiteit voor mentions, aankondigingen en communities waarvan u lid bent
  • Creëer, upload en deel uw ideeën, ervaringen en successen in storylines
  • Stel vragen en deel kennis met experts en peers uit diverse teams en afdelingen
  • Neem deel aan virtuele evenementen, bekijk live video’s en reageer op polls en enquêtes
  • Verhoog uw sociale kapitaal op het werk door nieuwe collega’s te ontmoeten en te volgen.

Zo schakelt u over naar Viva Engage

Viva Engage is beschikbaar via uw browser, desktopapp en mobiele app. Bovendien kunt u het toevoegen aan Microsoft Teams via deze stappen:

  • Open Teams op een browser of in de desktopapp
  • Selecteer ‘Apps’ (linkerzijde van Teams)
  • Zoek ‘Viva Engage’
  • Selecteer Viva Engage en voeg de app toe. De app is nu beschikbaar op al uw Teams-clients (ook mobiel)

 

Na de installatie beschikt u over alle mogelijkheden van Viva Engage, zoals community building, leiderschapsbetrokkenheid en kennisdeling. Succes!

Contacteer ons