Gert Lambers - 20 mei 2020

In de afgelopen jaren ondervond Microsoft dat de naamgeving voor hun Microsoft Business-abonnementen tot een hoop verwarring kan leiden. Voor klanten (en voor verdelers) bleek het een uitdaging om vanuit de titels van de pakketten correct af te leiden welke functies en diensten inbegrepen zijn binnen elke formule. Daarom is er besloten om de titels van deze Microsoft Business-abonnementen vanaf 21 april te wijzigen.

Enkel de naam van het pakket zal wijzigen: de prijs, inhoud en verdere specificaties van elk abonnement blijven exact dezelfde, tenzij er terloops updates of wijzigingen worden aangekondigd door Microsoft zelf. In dat geval brengen we u zo snel mogelijk op de hoogte. U kunt dus nog steeds dezelfde pakketten bij ons afnemen.

Een overzicht van de wijziging vindt u hieronder:
 

Oude naam Huidige naam
Office 365 Business Essentials Microsoft 365 Business Basic
Office 365 Business Premium Microsoft 365 Business Standard
Microsoft 365 Business Microsoft 365 Business Premium
Office 365 Business Microsoft 365-apps voor bedrijven
Office 365 ProPlus Microsoft 365-apps voor ondernemingen

 

Enkele veelvoorkomende vragen beantwoord

Wat is het verschil tussen deze pakketten?

Ondanks de gelijkende benamingen, gaat het wel degelijk om verschillende oplossingen. Zo biedt Microsoft 365 Business Standard een goed basispakket voor bedrijven, terwijl  Microsoft 365 Business Premium een aantal extra services aanbiedt op vlak van security en device management. Meer over de verschillen tussen de verschillende pakketten vind je terug in deze blog.

Zijn er ook nieuwe pakketten voor bedrijven?

Er zijn momenteel geen nieuwe pakketten voor bedrijven, maar we verwachten wel dat deze naamswijziging een voorbode is voor een reeks aan updates binnen de bestaande pakketten zelf. Zo kondigde Microsoft daags na de naamsverandering al een eerste wijziging binnen Microsoft 365 Business aan: de toevoeging van de volledige Azure AD Premium P1-licentie. Dit wordt momenteel mondjesmaat uitgerold. Ook als er nieuwe wijzigingen zijn binnen de pakketten, zul je dat van ons vernemen.

Moet ik als Aurelium-klant actie ondernemen?

Omdat het enkel over een naamsverandering gaat, dient u als klant bij Aurelium zelf geen verdere acties te ondernemen. De verandering voltrekt zich immers volledig automatisch, en impliceert geen enkele wijziging voor de inhoud van uw pakket. Het abonnement blijft dus gewoon bestaan in zijn huidige vorm, maar krijgt enkel een nieuwe titel.

Is Microsoft 365 Business geschikt voor mijn bedrijf?

Er is een Microsoft 365 Business-pakket voor ieder bedrijf, afhankelijk van uw voornaamste noden. Met Microsoft 365 Business Basic en Microsoft 365 Business Standard bezorgt u uw medewerkers de nodige productiviteitsapplicaties, maar Microsoft 365 Business Premium gaat nog een stap verder. Dit pakket voegt ingebouwde beveiliging toe voor uw applicaties en documenten, en beperkt de onderhouds- en beheerskosten.
 

Onze experts helpen u graag verder richting de juiste oplossing op maat van uw bedrijf!

New call-to-action