Gert Lambers - 30 okt 2017

ICT is de dag van vandaag een cruciale factor in zeer veel bedrijven. Er stroomt steeds meer data via de digitale infrastructuur van een bedrijf dan u eerst zou denken. Daarom is het aangewezen om te kiezen voor een performant ICT-systeem dat alles stroomlijnt en veilig laat verlopen. Amival heeft deze overstap gemaakt samen met Aurelium, en mét succes!

Amival is een sterk groeiend maatwerkbedrijf uit Turnhout met meer dan 400 medewerkers. Het bedrijf voorziet mensen die moeilijk kansen vinden op de reguliere arbeidsmarkt van werk en ondersteuning. Amival is ondertussen gespecialiseerd in maatwerk voor verschillende sectoren waaronder healthcare, grafische industrie én voeding. Deze ruime waaier aan activiteiten en medewerkers vraagt ook om een duidelijke organisatie en structurering op vlak van ICT.

ICT-oplossingen op maat

Bij sectoren zoals healthcare zijn doorgedreven controles noodzakelijk om de veiligheid steeds te garanderen. Denk maar aan de verschillende verplichte kwaliteitscontroles, temperatuurregistraties, databeveiliging, toegangscontrole, enzovoort. Om de overstap naar een solide ICT-omgeving zo vloeiend mogelijk te laten verlopen werd Amival hierin bijgestaan door Aurelium. Op basis van de behoeften werd er een Aurelium-consultant aangesteld die hielp met het bepalen van de juiste oplossingen.

Zo is bij Amival de volledige hardware geüpdatet en vernieuwd, samen met het installeren van nieuwe servers en pc’s. Daarnaast is ook het netwerk stevig onder handen genomen. Zo zijn er nieuwe switchen geplaatst en is de volledige bekabeling daartussen vernieuwd. Om het geheel tot slot te vervolledigen en alles in verbinding te stellen met elkaar, heeft Aurelium ook rekening gehouden met de implementatie van de juiste cloudtechnologiëen. Doordat bepaalde functionaliteiten en services soms duurder zijn indien deze lokaal worden georganiseerd, is cloudtechnologie een goedkoper en efficiënter alternatief. Dit was voor Amival een grote stap voorwaarts. Wilt u meer weten over cloudtechnologie? Ontdek hier de voordelen voor uw bedrijf.

Uitgebreide kennis met persoonlijk contact

Amival heeft zelf geen ICT-specialisten in huis, dus bij de keuze voor een ICT-partner was het belangrijk om een bedrijf te kiezen dat een volledige oplossing kon aanbieden. Aurelium heeft hier in de eerste fase geluisterd naar wat de specifieke behoeften waren, en heeft op basis daarvan pas de juiste oplossingen gedefinieerd. Vervolgens werd de implementatie uitgevoerd met oog op de prestaties en de veiligheid van de ICT-omgeving. De Aurelium-consultant die werd aangewezen heeft het volledige ICT-traject begeleid, en is nog steeds het eerste contact bij vragen of problemen.

Voor Amival is het grote voordeel dat ze steeds kunnen rekenen op een zeer uitgebreide kennis. Doordat de consultants bij Aurelium steeds beroep kunnen doen op zeer uitgebreide kennis van de verschillende Aurelium-experten, kunnen zij voor elk probleem de juiste specialist ter zake aanspreken voor verdere opvolging. Zo kan Amival van een ruim kennisnetwerk genieten, zonder de maandelijkse loonkost van één of meerdere ICT-medewerkers te dragen.

Bekijk de volledige casevideo!

Consultancy op maat van uw bedrijf?

Wilt u graag meer weten over de ICT-mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact op met een van onze experten en ontdek wat Aurelium voor uw bedrijf kan betekenen.

Download uw gratis Cloudstrategie eBook.