07/02/2024

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor de cyberbeveiliging van uw organisatie?

Storingen of onderbrekingen van kritieke infrastructuur als gevolg van een cyberaanval kunnen dramatische gevolgen hebben, zoals tekorten in de bevoorrading en verstoringen van de openbare veiligheid. De Europese Unie wil met de NIS2-richtlijn de cyberweerbaarheid van kritieke bedrijven en instellingen verhogen.

cybersecurity
22/01/2024

Wat is quishing en hoe wapent u zich ertegen?

QR-codes zijn handig, makkelijk en dus alomtegenwoordig. Helaas misbruiken cybercriminelen ze ook om gegevens te stelen. Hoe werkt ‘quishing’ of QR-code phishing en hoe beschermt u zich ertegen?

Phishing
06/10/2023

Geef cybercriminelen geen kans met multifactorauthenticatie

Onlineaccounts zijn alomtegenwoordig in ons bedrijfsleven. Het komt er dus op aan ze afdoende te beveiligen. Het traditionele model van gebruikersnaam en wachtwoord biedt niet langer voldoende bescherming tegen inbreuken van sluwe cybercriminelen. Gelukkig biedt multifactorauthenticatie (MFA) een veel betere bescherming.

Multifactorauthentication
08/08/2023

Integreer eindpuntbeveiliging in uw beveiligingsstrategie

Eindpuntbeveiliging – ofwel Endpoint Detection and Response Security, kortweg EDR-security – is een categorie van beveiligingstools die zich specifiek richt op het detecteren, onderzoeken en mitigeren van verdachte activiteiten op de eindpunten van een netwerk.

EDR-security
26/04/2023

Eerste hulp bij cyberaanvallen: zorg dat uw 7-stappenplan klaarligt

Hoewel heel wat cyberaanvallen te voorkomen zijn met de juiste beveiliging is de kans toch groot dat uw onderneming vroeg of laat prijs heeft. De frequentie en de complexiteit van de hacks neemt namelijk alleen maar toe. Daarom hebt u maar beter een helder stappenplan klaarliggen voor als het cybernoodlot toeslaat.

security
20/03/2023

Kwetsbaarheid ontdekt in cyberveiligheid? Lees alles over het juridisch kader!

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) ontvouwde in februari 2023 een nieuw beleid voor de gecoördineerde bekendmaking van kwetsbaarheden.

cybersecurity
16/02/2023

5 mogelijke beveiligingsrisico’s in uw bedrijf

Geavanceerde cyberaanvallen zijn alomtegenwoordig. Grote en kleinere organisaties uit alle sectoren worden vandaag overstelpt met hoogdringende beveiligingstaken. Zeker nu we digitaal werken is de integratie van de juiste beveiligingsmaatregelen onontbeerlijk.

beveiligingsrisico’s
02/02/2023

Accountbeveiliging: kijk uit met wachtwoorden!

Ooit volstond een wachtwoord om uw account te beveiligen. Vandaag zijn cyberaanvallen via uw wachtwoord echter schering en inslag. Op welke manieren worden wachtwoorden zoal gekraakt en hoe kunt u zich ertegen wapenen?

wachtwoorden
25/01/2023

New Security in Leuven: focus op veiligheid in al zijn facetten

Organisaties kampen tegenwoordig met heel wat veiligheidsrisico’s, zowel fysiek als virtueel. Om u daar beter tegen te beschermen, staan wij voor u klaar op de New Security-beurs in de Brabanthal in Leuven. Bezoek ons op 15 en 16 februari op stand 2.8: we geven u graag tips en advies om de veiligheid in uw organisatie te verbeteren, van perimeterbeveiliging tot cybersecurity.

security
01/11/2022

Deze 5 problemen lost u op met digitale transformatie

Slimme technologie en bedrijfsautomatisering maken uw onderneming efficiënter – in al haar geledingen. In deze blog belichten we vijf vaak voorkomende euvels in evenveel bedrijfsafdelingen en leggen we uit hoe digitale transformatie er een mouw aan past.

digitale transformatie