Jorn Mazet - 24 sep 2019

Bedrijven krijgen dagelijks een grote hoeveelheid aan data binnen. Het gaat om interessante gegevens die inzicht kunnen geven in bepaalde trends waarop u in de toekomst beter kan inspelen. Nu is het natuurlijk zo dat uw KMO niet altijd voldoende middelen voorhanden heeft om deze data te verzamelen, visualiseren en analyseren.

Power BI, de krachtige business intelligence tool van Microsoft, kan dan een ideale oplossing bieden om alle data te ordenen, analyseren en er de nodige inzichten uit te halen. In deze blog lichten we graag de voordelen van Power BI voor uw KMO wat verder uit.

De voordelen van Power BI

Power BI heeft heel wat voordelen die waardevol kunnen zijn voor uw KMO:

Verzamelen en visualiseren van data

Power BI is een handige tool die data kan verzamelen uit verschillende bronnen om ze vervolgens te visualiseren in realtime rapporten en dashboards. Het visualiseren van deze belangrijke gegevens zorgt ervoor dat ze sneller kunnen geïnterpreteerd worden tot interessante inzichten.

Rapporten en dashboards delen met collega’s

Met Power BI kan u algemene dashboards opstellen die voor iedereen binnen uw KMO beschikbaar zijn, maar elke werknemer kan ook persoonlijke dashboards maken op basis van visuals en informatie die voor hem/haar relevant zijn.

Medewerkers kunnen bovendien rapporten met elkaar delen en via de ‘pin visual’-functie de meest interessante visuals op een eenvoudige manier overnemen in hun eigen dashboard. Zo kan een medewerker visuals van een gedeeld financieel rapport en een eigen salesrapport combineren tot een eigen dashboard met de meest relevante informatie.

Via het eigen dashboard kan er overigens steeds doorgeklikt worden naar de verschillende bedrijfsrapporten zodat diepere analyses van de data mogelijk worden.

Makkelijke opstart en overal te gebruiken

Een ander groot voordeel van Power BI is dat het eenvoudig op te zetten en te gebruiken is. U hoeft geen lokale installatie te voorzien en updates worden steeds automatisch doorgevoerd. Zo kan iedereen in uw KMO vanop om het even welk toestel rapporten en dashboards consulteren en de nieuwste features van Power BI gebruiken.

Daarnaast is er steeds voldoende informatie te vinden over het gebruik van Power BI, bijvoorbeeld via documentatie van Microsoft, op verschillende gebruikersfora en op tal van YouTube-kanalen met tips & tricks.

Naadloze integratie met Excel en andere producten van Microsoft

Door de integratie van Power BI met de andere producten van Microsoft kan u op een eenvoudige manier data overzetten van bijvoorbeeld Excel naar Power BI. U kan met Power BI ook rechtstreeks vanuit Excel data analyseren dankzij de optie ‘analyseer in Excel’. U hoeft dus geen enkel bestand meer te exporteren vanuit Excel.

Eenvoudig gebruik door language query technologie

U en uw medewerkers hoeven geen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen om aan de slag te gaan met Power BI. Door de slimme language query technologie krijgt u alle informatie die u nodig heeft zolang u maar de juiste vraag stelt. U kan met andere woorden in Power BI aan de hand van het stellen van vragen de meest relevante gegevens voor uw neus krijgen. Een voorbeeld van een dergelijke vraag kan zijn ‘toon me de verkoopsdata van juli tot december’. Power BI tovert dan meteen de betreffende visualisaties tevoorschijn zodat u in één oogopslag de evolutie kan bekijken.

Een goede prijs-kwaliteitsverhouding

Niet onbelangrijk is het prijskaartje in vergelijking met de kwaliteit en efficiëntie van Power BI. Met de gratis standaard applicatie kan u gebruik maken van bijna alle functionaliteiten van Power BI, zoals visualisatie- en connectiemogelijkheden, toegang tot Power BI Marketplace, enzovoort.

Het is enkel vanaf het moment dat u rapporten wil delen met collega’s en wil samenwerken dat u voor Power BI moet betalen. U kan Power BI Pro al aanschaffen voor minder dan € 10 per maand per gebruiker om content te delen met andere Power BI Pro gebruikers.

De meest krachtige tool voor uw KMO

Het is dus niet zo verwonderlijk dat Power BI een zeer krachtige tool kan zijn voor uw KMO. U en uw medewerkers kunnen aan de hand van deze centrale hub relevante data consulteren en interpreteren. De visualisaties in rapporten en dashboards maken het analyseren van al die gegevens een stuk eenvoudiger zodat u sneller tot de juiste inzichten komt en betere beslissingen kan nemen binnen uw KMO. Power BI combineert met andere woorden snelheid, centralisatie en de mogelijkheid om de meest relevante informatie met iedereen binnen uw bedrijf te delen. Inzicht in uw KMO in één oogopslag, dát is de kracht van Power BI.
 

Wenst u meer te weten over hoe Power BI u kan helpen bij het maken van betere beslissingen voor uw KMO? Schrijf u dan nu in voor onze Power BI-workshop. U maakt er verder kennis met de voordelen van Power BI en ontdekt waarom Power BI de meest krachtige tool kan zijn voor uw KMO.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI?