Gert Lambers - 9 okt 2017

Het opzetten van een ICT-omgeving vereist de juiste investeringen. Maar wat als je van kantoorgebouw wisselt en alles mee moet verhuizen? Dat is de uitdaging die HCI kreeg voorgeschoteld. Samen met Aurelium werd er gezocht hoe de overstap zo soepel mogelijk kon verlopen, zonder de dagelijkse werking te verstoren.

HCI is een industrieel reinigingsbedrijf dat gevestigd is in de haven van Antwerpen. Het bedrijf telt meer dan 330 medewerkers en is voornamelijk actief in de petrochemiesector. De activiteiten van HCI bestaan uit 3 pijlers: cleaning, waste en catalyst. Ze bezorgen hun klanten een constante dienstverlening waarbij ze 24/24 en 7 op 7 paraat staan.

ICT-infrastructuur voor de toekomst

Oorspronkelijk was HCI gevestigd op het industrieterrein Starrenhoflaan in Kapellen, vlakbij de A12. Maar aangezien de meeste klanten zich aan de haven van Antwerpen bevinden, heeft HCI ervoor gekozen om een gloednieuw gebouw op te trekken vlakbij de Boudewijnsluis. Op het nieuwe terrein in de Antwerpse haven werd er ruimte gemaakt voor een kantoorgebouw van 3 verdiepingen, een loods voor de speciale vrachtwagens, een modern onderhoudsatelier, een magazijn, een eigen carwash, etc. Kortom, voldoende faciliteiten om HCI verder te laten groeien, en zijn klanten nog beter van dienst te zijn.

Bij deze realisatie heeft HCI gezocht naar een ICT-partner die al vanaf het begin meedacht om de ICT-infrastructuur en het nieuwe complex te laten versmelten tot één complementair geheel. Het nieuwe terrein en gebouw moest voorzien worden van de allernieuwste technieken, en volledig klaar zijn voor de toekomst. Hierbij waren elementen zoals intelligente vergaderzalen en een performante WiFi-verbinding onontbeerlijk. Het netwerk wordt immers gebruikt door al de kantoormedewerkers en onderhoudsdiensten, zowel binnen als op de site zelf. Aurelium werd hier als geprefereerd partner verkozen om voor dit nieuwbouwproject de ICT-omgeving op te bouwen, met oog op de verdere expansie en reglementering in de toekomst. Ontdek hier of de ICT-infrastructuur van uw bedrijf klaar is voor de toekomst.

Gepersonaliseerd advies vanaf het eerste uur

Al bij het opstellen van de bouwplannen zat Aurelium mee aan tafel om advies te geven over hardware, ICT, netwerkbekabeling enzovoort. HCI werd zo van A tot Z bijgestaan met advies en dienstverlening. Ook tijdens de verhuis zelf werd er geholpen om de dagelijkse bedrijfswerking zo min mogelijk te verstoren. Ondanks deze moeilijke omstandigheden werden de deadlines altijd gerespecteerd en afspraken steeds nageleefd.

Vragen of problemen werden door de Aurelium-consultant die het project mee begeleidde steeds snel opgevolgd en opgelost. Doordat de consultants bij Aurelium steeds beroep kunnen doen op zeer uitgebreide kennis van de verschillende Aurelium-experten, kunnen zij voor elk probleem de juiste specialist ter zake aanspreken voor verdere opvolging. Zo kan HCI van een ruim kennisnetwerk genieten, zonder de maandelijkse loonkost van één of meerdere ICT-medewerkers te dragen.

Ook wat de toekomst betreft is er een sterk en loyaal partnerschap tussen HCI en Aurelium gevormd. Zo denkt Aurelium steeds mee hoe HCI zich kan verbeteren in de toekomst, en dit zelfs verder dan ICT alleen.

Bekijk de volledige HCI video-case

Consultancy op maat van uw bedrijf?

Wilt u graag meer weten over de ICT-mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact op met een van onze experten en ontdek wat Aurelium voor uw bedrijf kan betekenen.

15 ICT-fouten die u moet vermijden! Download de checklist.