24 nov 2021
Gert Lambers

Vanaf januari 2022 voert Microsoft enkele wijzigingen door in de licentiestrategie van het Cloud Solution Provider programma (CSP), als onderdeel van de Microsoft New Commerce Experience (NCE). De aanpassingen zijn van toepassing op de Microsoft 365-, Power Platform- en Windows 365-abonnementen. 

Aurelium adviseert u met plezier bij het maken van de slimste abonnementskeuze. Ontdek hier alvast om welke wijzigingen het gaat.

Wat verandert er?

Met de New Commerce Experience schakelt Microsoft de huidige abonnementen om naar het nieuwe verkoopmodel. Dat heeft enkel gevolgen voor de aankoop en het gebruik van uw abonnementen. De software en functionaliteiten veranderen niet. Wat betekent dat concreet voor u? We zetten de voornaamste zaken op een rijtje:

  • Vanaf 1 januari 2022 kunt u via de New Commerce Experience abonnementen aankopen op maandelijkse of jaarlijkse basis. Bij een jaarlijks abonnement kunt u kiezen tussen een maandelijkse betaling en een voorafbetaling voor het hele jaar.
  • Vanaf 1 maart 2022 zal de prijs stijgen van een aantal basisabonnementen, zoals Microsoft 365 Business Basic & Premium; Office 365 E1, E3 & E5 en Microsoft 365 E3.
  • Tekent u vóór 1 maart 2022 in op een jaarlijks abonnement? Dan kunt u de prijsstijgingen met 1 jaar uitstellen, omdat de prijs van een jaarlijks abonnement gedurende de abonnementsperiode vastligt. 
  • Kiest u voor een maandelijks abonnement? Dan heeft u meer flexibiliteit. U kunt elke maand het aantal licenties verminderen of uw abonnement downgraden of stopzetten. Bij een jaarlijks abonnement kan dit enkel op de jaarlijkse verjaardag. Weet wel dat de maandelijkse abonnementen vanaf 1 maart 2022 20% duurder zullen zijn dan de jaarlijkse abonnementen.
  • Annuleert u een abonnement binnen 72 uur, dan krijgt u een pro rata terugbetaling. Na 72 uur verbindt u zich ertoe om het abonnement voor de hele termijn af te nemen.
  • Vanaf 1 juni 2022 zult u nieuwe abonnementen alleen nog via de New Commerce Experience kunnen aankopen.

Zo maakt u de beste en voordeligste keuze 

Bent u niet zeker of uw licenties wel de beste match zijn voor uw organisatie? Of twijfelt u wanneer u welke actie best neemt? Aurelium staat u bij: samen nemen we uw huidige licenties onder de loep en wegen we de verschillende opties tegen elkaar af. 

Als uw licenties momenteel al via Aurelium geregeld worden, zullen we u in de komende weken of maanden contacteren om samen de beste keuze te bepalen. Bent u nog geen klant? We maken graag een afspraak om de mogelijkheden te bekijken.