Kris Heyvaert - 8 jan 2019

Elke dag verliezen we een hoop tijd door het opzoeken van de nodige informatie die ergens in onze mailbox verscholen zit. We raken in de war door verschillende versies van één document en gefrustreerd door de langdurige procedures voor het aanvragen van vakantie of reservatie van vergaderzalen. SharePoint intranet kan hiervoor gelukkig een oplossing bieden.

SharePoint intranet is een beveiligd netwerk waarin u uw personeel op de hoogte kan houden van al het nieuws over uw organisatie en sector alsook personeelsleden met elkaar kan verbinden. Collega’s kunnen dan op een efficiënte manier gemeenschappelijke informatiebronnen en toepassingen met elkaar delen. Maar SharePoint als intranet is meer dan dat. We lichten even de belangrijkste voordelen toe:

Centraliseren van alle kennis op één plaats

Binnen elk bedrijf is er een gigantische hoop kennis aanwezig die voortdurend geconsulteerd wordt door verschillende medewerkers. Jammer genoeg is in vele gevallen deze kennis niet centraal verzameld waardoor medewerkers veel tijd verliezen in het op zoek gaan naar de juiste informatie. Wanneer u gebruik maakt van SharePoint als intranet, kan u alle informatie centraliseren op één plek die voor elke medewerker vindbaar is. SharePoint intranet laat toe bestanden en gegevens te verzamelen voor verschillende afdelingen of projecten. Deze gegevens zijn dan makkelijk en snel toegankelijk voor medewerkers met de juiste toegangsrechten.

Daarnaast beschikt SharePoint intranet ook over een uitgebreide en krachtige zoekfunctie die het zoeken naar de nodige informatie een stuk eenvoudiger maakt. Via eigen lijsten, pagina’s en bibliotheken staan uw medewerkers steeds in verbinding met de correcte gegevens en informatie.

Productiviteit verhogen en kosten verminderen

Door SharePoint als intranet te gebruiken kan u de productiviteit van uw bedrijf verhogen én uw bedrijfskosten doen verminderen. Door het automatiseren van bedrijfsprocessen als vakantieaanvragen, kostendeclaraties, tijdsregistraties, etc. zal het aantal interne e-mails en telefoongesprekken beduidend verminderen. Iedereen kan de status van zijn/haar aanvraag opvolgen door de automatische statusupdates die SharePoint intranet per mail verstuurd. Elke medewerker heeft dus sneller een antwoord en een beter overzicht, twee aspecten die belangrijk zijn voor een efficiënte werking van uw bedrijf.

Een voorbeeld om de werking van zo’n automatische procedure uit te leggen: een werknemer wil vakantiedagen aanvragen en dient een formulier in op een centraal portaal dat gekoppeld is aan een goedkeuringssysteem voor management. Zowel de medewerker als het management worden per mail op de hoogte gebracht van de status van deze aanvraag. Achteraf kan er ook steeds een rapport getrokken worden om een beter overzicht te krijgen.

Bevorderen van samenwerking

U kan zich wel voorstellen dat er heel wat nuttige informatie verloren gaat wanneer een medewerker opstapt of collega’s elkaar onderling op de hoogte moeten houden van de laatste nieuwigheden. Met SharePoint als intranet kan u de samenwerking binnen uw bedrijf bevorderen omdat alle communicatie en kennis op één plek gebeurt en iedereen steeds op de hoogte is. Er ontstaat als het ware één collectief geheugen als waardevolle bron van kennis.

Daarnaast kunnen de relaties tussen de verschillende departementen binnen uw bedrijf verbeteren doordat er feedback gegeven kan worden en er samen naar nieuwe oplossingen en ideeën gezocht kan worden.

Altijd en overal

SharePoint intranet heeft ook een mobiele app waardoor uw medewerkers altijd en overal op de hoogte zijn van de laatste informatie en kunnen werken. Met de mobiele app kunnen ze gegevens delen met teamleden binnen of buiten uw bedrijf, makkelijk samenwerken met veilige toegang tot sites, bestanden, gegevens en toepassingen. Kortom, SharePoint intranet in je achterzak.

Wenst u meer te weten over hoe u SharePoint in uw KMO kan gebruiken?
Download ons gratis eBook "SharePoint voor KMO's".

Download het gratis "SharePoint voor KMO's" eBook.