Gert Lambers - 15 nov 2022

Snelle toegang tot informatie is een uitdaging voor zowel thuiswerkers als kantoorwerkers, maar door Enterprise Content Management (ECM) aan Microsoft Teams te koppelen schiet u al een heel eind op. De koppeling maakt komaf met informatiesilo's en zorgt ervoor dat gebruikers altijd en overal toegang hebben tot de nodige informatie, ongeacht waar ze is opgeslagen. Bovendien verbetert deze koppeling de informatiebeveiliging in uw organisatie, stroomlijnt ze uw documentbeheer en vereenvoudigt ze de naleving van regelgeving.

Krijg weer vat op uw informatie

Medewerkers die lang moeten zoeken naar de juiste informatie, slecht versiebeheer waardoor verouderde informatie gaat circuleren, duplicatie van bestaande documenten of de niet-naleving van de GDPR-voorschriften: het zijn slechts vier van de vele problemen die u kunt oplossen met een goed ECM-systeem. En dat zonder gegevens en documenten te migreren of gebruikers te dwingen om een nieuw systeem aan te leren.

Deugdelijke ECM-software biedt een intelligent contentmanagementplatform dat:

  1. orde brengt in uw gegevensopslag en documentbeheer;
  2. uw informatiebeheer vereenvoudigt;
  3. uw inspanningen tot naleving van de regelgeving ondersteunt;
  4. uw medewerkers tijd en moeite bespaart;
  5. voor gemoedsrust zorgt door altijd up-to-date informatie aan te leveren en een goede bescherming te bieden tegen onbedoelde verwijdering.

Documenten

Dankzij de API-integratie met Microsoft 365 kan Microsoft Teams het centrale toegangspunt worden voor al uw bedrijfsinformatie. Zo kunnen uw medewerkers de vertrouwde interface van Microsoft Teams gebruiken om te vinden wat ze zoeken. Een dergelijke ECM-implementatie biedt directe toegang tot bedrijfsgegevens, ongeacht waar ze zijn opgeslagen, vanuit Teams zelf. Het is niet nodig om tussen applicaties te schakelen. Gebruikers kunnen zelfs content uit andere systemen in Teams-kanalen brengen. Dankzij de intelligente zoekmachine vinden gebruikers snel de informatie die ze nodig hebben voor hun dagelijkse taken. En last but not least: iedereen gebruikt en deelt altijd de meest recente versies.

Hoe sneller, hoe beter

Door ECM-software in Microsoft 365 te integreren, kunnen uw mensen efficiënter werken en zich bijgevolg beter concentreren op hun kerntaken.

Uw organisatie profiteert van de wetenschap dat de toegang tot informatie goed wordt gecontroleerd en dat het informatiebeheer in overeenstemming is met beleid en regelgeving, zelfs zonder een complex of tijdrovend datamigratieproject. Tegelijkertijd kan de integratie van ECM-software uw onderneming helpen om meer waarde te halen uit uw Microsoft 365-investering. Het hybride werken is de norm geworden. Het is dus erg zinvol om de ECM-oplossing nu uit te rollen. Zo geniet u sneller van de vele voordelen.

 

Wilt u meer weten over onze ECM-oplossingen? Contacteer ons dan snel!

Contacteer ons